Zomeropdracht: 11 Entree-studenten toch nog geslaagd!

Tegen het eind van schooljaar 2019-2020 werd duidelijk dat enkele studenten van de Entree-opleidingen, mbo niveau 1, het weliswaar goed hadden gedaan op school en op hun stage, maar net te weinig schooluren hadden om te slagen. Hierdoor zouden ze de Entree-opleiding met een half jaar moeten verlengen.

Docenten Tanja Mulder, Puck van Dorresteijn en Coen van der Vleuten ontwikkelden een zomeropdracht waarmee Entree-studenten toch nog hun diploma konden ‘verdienen’.

 

 

Studenten mochten kiezen: een half jaar langer naar Entree of de zomeropdracht. Kozen ze voor de zomeropdracht dan moesten ze zelf een plek zoeken en doorzettingsvermogen laten zien. Het moest vrijwilligerswerk zijn. Dus niet een klusje bij de betaalde baan die ze misschien al hadden. In totaal waren er 15 studenten die in aanmerking kwamen voor de zomeropdracht. Zij kozen allemaal voor de zomeropdracht. Uiteindelijk hebben 11 studenten zo alsnog hun diploma gehaald.

Naomi (20 jaar) deed mee aan de zomeropdracht. Zij start dit schooljaar met de opleiding tot basiskok bij ROC Midden Nederland. Haar zomeropdracht deed ze bij de Speeltuin De Kruiskamp. Eerst baalde ze omdat ze aan de zomeropdracht moest werken in de twee weken dat ze vakantie had van haar horecabaan. Nu is ze heel blij met haar diploma en kijkt ze terug op een leuke en leerzame tijd bij De Kruiskamp. Mede dankzij Tanja en deze zomeropdracht heb ik doorgezet en is het deze keer wel gelukt mijn niveau 1 diploma te halen. Dat heb ik toen ik jonger was ook geprobeerd. Toen is het niet gelukt. Nu wel!