‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Entree voor Anderstaligen (EVA)

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 23110
Leerweg:BOL
Niveau:1
Duur opleiding:1-2 jaar
Startdatum: September

Entree voor anderstaligen (EVA) is de opleiding voor jou als je nog geen schooldiploma in Nederland hebt. Je bent welkom als je Nederlands nog niet goed genoeg is om bij een andere mbo-opleiding lessen te volgen. Wil je een leuke baan en is je Nederlands nog niet goed genoeg? Kom naar EVA!
De opleiding Entree voor Anderstaligen duurt twee jaar. Het eerste jaar brengen we je van taalniveau (op weg naar) A2 naar B1. Zit je al op niveau B1 dan start je meteen in het tweede jaar.

Het tweede jaar:
a. Doe je examen op niveau 2F als je wilt doorstromen naar mbo-niveau 2 of hoger.
b. Doe je examen op niveau 1F als je Nederlands nog moeilijk vindt of liever gaat werken.

Dit is jouw toekomst

Entree betekent ingang. Je entreediploma opent de deur naar onderwijs in Nederland. Na onze opleiding stroom je door naar mbo-niveau 2 of werk. Als je al onderwijs hebt gehad in het land waar je vandaan komt, kun je ook naar hogere niveaus doorstromen. Denk aan mbo-niveau 3 en 4 of het hbo.

Weet je nog niet wat voor een werk je wilt doen? Of je bejaardenverzorger, serveerster, metselaar of winkelbediende wilt worden? Dat is niet erg. Bij Entree voor Anderstaligen leer je welke opleidingen er zijn en ontdek je waar je goed in bent. Je komt erachter welk beroep bij jou past. En wat er dan van je verwacht wordt.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Het is belangrijk dat je Nederlands beter wordt. Dat doe je door veel te oefenen. Ook in de praktijk. Maar voor succes op school is meer nodig: daarom werken we aan rekenen, burgerschap, vaardigheden op de computer en beroepsgerichte vakken. Bij de beroepsgerichte vakken kies je voor een profiel. Dat kan zijn: zorg en dienstverlening, techniek, verkoop en horeca. Op school leer je de woorden of vaktaal die horen bij werken in dit profiel. Het belangrijkste is dat je jouw competenties leert kennen: waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Dat hoef je niet alleen te doen: jouw persoonlijke begeleider (studieloopbaanbegeleider en docent) gaat je daarbij helpen.

Toelatingseisen

• Je bent 16 jaar of ouder.
• Je hebt nog geen in Nederland erkend diploma.

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen.
Ben je ouder dan 18 jaar, dan betaal je € 1.168,- per schooljaar. De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Je betaalt zelf je boeken. Deze kosten tussen de € 200,- en € 300,-.

Kans op stage en werk

De opleiding Entree voor Anderstaligen is jouw ingang tot onderwijs in Nederland. En daarmee jouw kans op een leuke, passende baan.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen