‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Entree voor Anderstaligen (EVA)

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 23110
Leerweg:BOL
Niveau:1
Duur opleiding:1-2 jaar
Startdatum: Januari, September

Jij hebt geen Nederlands diploma. Je Nederlands is nog niet goed genoeg om alle lessen te kunnen volgen bij een mbo-opleiding. Maar je wilt graag verder leren. En je wilt een leuke baan! Dan kun je eerst de Entree-opleiding voor Anderstaligen doen.

Dit is jouw toekomst

Wij toetsen wat je kan en wat je nog moet leren. Binnen 4 maanden toetsen we nog een keer. Dan zien we wat je al hebt geleerd en hoe snel jij de taal leert. Daarna kijken we of je een entree-diploma kan halen.
Je weet voor welk beroep je wilt leren. Wat vind jij leuk en wat houdt dat beroep in Nederland in. Soms doe je wat langer over onze opleiding. Dat is niet erg, wij gaan zo snel als jij kan. Na de opleiding ga je aan het werk, of je stroomt door naar niveau 2, 3 of 4.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je krijgt veel les op je eigen niveau en in je eigen tempo. Je krijgt natuurlijk veel Nederlands, maar ook rekenen en alle andere vakken. We kijken vooral wat je al kan en natuurlijk ook wat je nog moet leren. Je leert zelfstandig werken en we laten je goed nadenken over jouw mogelijkheden.

Kerntaken en verplichte vakken

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • geen diploma en 16 jaar of ouder

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen