‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Assistent logistiek

Aanmelden BOL Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25254
Leerweg:BOL, BBL
Niveau:1
Duur opleiding:1 jaar
Startdatum: Januari, September

Werken in de logistiek kan bijvoorbeeld in een magazijn of distributiecentrum. Je doet graag dingen in een vaste volgorde en je houdt je aan regels en afspraken. Jij werkt precies en je kunt je goed concentreren. Je vindt het niet erg om zwaar werk te doen, want je bent gezond en fit. Ook wil je best ’s avonds of ’s nachts werken. Het liefst samen met anderen.

Dit is jouw toekomst

In een bedrijf zorg je ervoor dat de spullen die binnenkomen op de juiste plek komen. Je pakt spullen uit en verzamelt, verpakt en laadt spullen die moeten worden verstuurd. Dit doe je veilig en precies, want je gebruikt bijvoorbeeld steekkarren, heftrucks of een lopende band. Ook werk je met computers waarin alle informatie staat over de spullen in het magazijn. Verder houd je het magazijn schoon en opgeruimd.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je kunt de opleiding Assistent logistiek op twee manieren doen. In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je 2 dagen per week naar school, heb je 1 dag binnenschoolse praktijk (BSP) en loop je 2 dagen per week stage buiten school. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je 4 dagen per week, en ga je 1 dag per week naar school.

Je vindt de school aan de Valutaboulevard 20. Daar krijg je lessen theorie. De binnenschoolse praktijk doe je bij Acht+ Meerwarenhuis of bij de School voor Techniek.

Je komt in een kleine groep van maximaal 17 personen. Zo krijg je goede begeleiding die bij jou past.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een assistent logistiek precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaak.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je werkt als assistent in een arbeidsorganisatie
  • Je assisteert bij het verwerken van de goederenstroom

Verplichte vakken bij de opleiding Assistent logistiek zijn: Nederlands, rekenen, loopbaan en brgerschap, en een keuzedeel.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • geen diploma en 16 jaar of ouder

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar. Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 243,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 588,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Mbo-opleidingen op niveau 2, zoals:

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen