Officiële opening nieuwe praktijklocatie

Sinds augustus 2016 krijgen studenten Dienstverlening & Zorg een dag in de week onderwijs in de praktijk van Wijkcentrum ’t Klokhuis. Aanstaande woensdag 18 januari wordt deze nieuwe buitenschoolse praktijklocatie officieel geopend door wethouder Tigelaar (wijkwethouder). Het feestelijk moment begint om 17:00 uur. Aansluitend kunnen genodigden gebruikmaken van de warme maaltijd die elke avond door de vrijwilligers en studenten wordt bereid. Wijkcentrum ’t Klokhuis is gevestigd aan de Weberstraat 2 in Amersfoort.

Onderwijs en praktijk

Passend binnen de filosofie van MBO Amersfoort wordt er voor elk opleidingsniveau gezocht naar een praktijklocatie waar studenten theorie en praktijk kunnen combineren. Door te doen, leren studenten het vak echt en zijn ze meteen na het halen van een diploma ook echt klaar om aan de slag te gaan. Juist voor studenten op Entree-niveau is het lastig om praktijkervaring op te doen tijdens de opleiding. MBO Amersfoort is daarom blij met de samenwerking met Wijkcentrum ´t Klokhuis. In deze dynamische omgeving krijgen de studenten niet alleen praktijkonderwijs, maar juist meer ervaring in samenwerken, omgaan met andere mensen en zelfbewust handelen.

Wijkcentrum ‘t Klokhuis

Logo Wijkcentrum t KlokhuisJaarlijks zetten bij elkaar 50.000 mensen een voet over de drempel van het wijkcentrum voor een training, cursus of een warme maaltijd. Mede mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van de vrijwilligers die ´t Klokhuis draaiende houden. Deze vrijwilligers, met vaak de nodige levenservaring, zetten deze levenservaring in om de mbo-studenten van niveau 1, die hier lerend werken, een goede start te geven.