Leren in de praktijk

Op vrijdag 28 februari hebben SRO en MBO Amersfoort een samenwerkingsovereenkomst getekend en daarmee het officiële startschot gegeven voor het nieuwe Leerwerkbedrijf de Bron. Studenten van de opleiding facilitair medewerker volgen bij de Bron de theoretische en praktische vakken van hun opleiding. In het bijzijn van 15 studenten, ouders, wethouder van Eijk, relaties en andere partners, is de samenwerkingsovereenkomst getekend. Met knallende confetti is de start van het leerwerkbedrijf een feit.

Studenten

De 15 studenten volgen een opleiding facilitair medewerker (tweejarige opleiding) bij MBO Amersfoort. De theorievakken en een deel van de instructie krijgen zij op de Bron. Verder doen zij ervaring op in de Bron en in andere centra. Het werk bestaat onder andere uit receptiewerk, horeca, schoonmaak en klein onderhoudswerk. De begeleiding van de studenten is in handen van een docent en een instructeur van MBO Amersfoort en twee medewerkers van SRO. Ook Villa Vathorst speelt een rol in de begeleiding van de studenten. Voor deze studenten is de Bron én school én werkervaringsplek.

Ouders blij: “Hij maakt ons nu wakker”

De reacties van de aanwezige ouders waren positief op deze opleiding. ”Mijn zoon is nu als eerste wakker. Waar hij voorheen niet uit zijn bed te krijgen was, maakt hij ons nu wakker”, aldus een enthousiaste ouder. Binnen het leerwerkbedrijf leren de studenten een vak, op een manier die goed aansluit bij deze studenten: werken en leren in de praktijk.

We zijn al gestart in augustus 2013

In augustus 2013 zijn MBO Amersfoort en SRO gezamenlijk een Leerwerkbedrijf Facilitaire Dienstverlening gestart op locatie de Bron. Dit initiatief wordt ondersteund door de gemeente Amersfoort en door Villa Vathorst. Villa Vathorst is een belangrijke  partner van het Leerwerkbedrijf. Andere partners (binnen de Bron) zijn de basisscholen Kon-Tiki en Atlantis, SKON en Versa. Inmiddels werken en leren de studenten ook op andere multifunctionele centra in Amersfoort.