‘Ik heb minder vrije tijd. Maar dat vind ik niet erg. We hebben een gezellige klas!’

Vóór zijn studie gamede, tekende en sportte Bram veel. Nu hij vier tot vijf dagen naar school gaat heeft hij hier minder tijd voor. Dat vindt Bram niet erg, want hij heeft een gezellige klas en vindt zijn studie leuk. En er is genoeg tijd over voor hobby’s naast zijn opleiding.

‘Ik heb veel nieuwe interesses gekregen die met mijn opleiding Shoe Developer te maken hebben. Ik vind schoenen en sneakers nóg interessanter. Ik vind het mooi dat er veel verschillen tussen schoenmerken en hun doelgroepen zijn. En ik kijk graag naar hoe schoenen in elkaar zitten en wil weten hoe ze worden gemaakt. Dat maakt de vele praktijklessen van de studie echt super leuk! Je bent met je handen en met machines bezig.’

Je kunt veel meer dan je denkt. Als je daarin gelooft, dan kom je heel ver!

‘Docenten staat altijd voor mij klaar. Ze kijken niet alleen naar resultaten, maar ook naar hoe het met mij gaat. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Ik heb veel persoonlijk contact met docenten waardoor ze mij goed kennen en ze mij kunnen helpen bij opdrachten en het vinden van een stage. Door hen kan ik mezelf zijn.’

‘Ik kan niet wachten totdat ik met mijn diploma kan gaan werken. In Nederland, maar ook in het buitenland.’